- olej
- grilovací koření
- česnek
- na drobno natrhané lístky čerstvé bazalky
- směs koření pepře nebo jen zelený pepř.
Jak na to:
- Smíchejte ingredience a do připravené marinády naložte libové vepřové maso, nejlépe den před grilováním.
- Grilujte po obou stranách, nejlépe pozvolna, aby se maso pořádně propeklo.
- K masu se nejlépe hodí zelenina.
Kuře s malinovou marinádou
Zní tato kombinace divně? Pak věřte, že bude velmi mile překvapeni výslednou chutí grilovaného kuřete. Smíchejte:
- deci červeného vína
- decí vinného octa
- dvě lžíce malinové zavařeniny.
- Dále přidejte lžíci dijonské hořčice,
- lžici medu
- lžici sojové omáčky.
Pikantní marináda
Máte raději ostřejší jídlo? Poté vyzkoušejte pikantní marinádu.
Rozmixujte:
- cibuli,
- chilli papričku,
- lžíci zázvoru
- hrst červeného tymiánu.
- Dále okořeňte novým kořením pepřem a zalejte půl decí vinného octa.
Vepřové maso marinujte přes noc, kuřecí 3-4 hodiny v chladu
Orientální marináda
Chcete exotickou a netediční marinádu?
Rozmixujte:
- cibuli,
- 5 stroužků česneku,
- lžičku mleté papriky
- rímský kmín,
- přidejte šťávu z 1/2 citronu.
- Celou směs vmíchejte do kelímku bélého jogurtu.
Maso marinujte v chladu