- Zeleninu před grilováním potřeme olivovým či jiným rostlinným olejem, případně marinádou. Zeleninu potíráme i během grilování, aby nevysychala a zůstala křehká.
- Gril nastavíme na vyšší, ale nikoliv na maximální teplotu, nebo necháme rozžhavené uhlí asi 30 minut dohořívat a teprve pak na rošt zeleninu položíme.
- Proužky zeleniny pokládáme na mřížku příčně, aby nepropadly
- Zeleninu obracíme dlouhými kleštěmi buď v polovině grilování, nebo hned poté, co změkne a objeví se na ní tmavé proužky.
- Doba grilování záleží na druhu a velikosti nakrájené zeleniny i na typu grilu. Platí, že je hotová ve chvíli, kdy ji lze snadno propíchnout vidličkou.
- Talíř s grilovanou zeleninou zdobíme čerstvými bylinkami a plátky citronu.
- Z kukuřice – nejlepší je cukrová – oloupeme šustí a pak klasy zvolna grilujeme asi 12 minut. Průběžně potíráme máslem. Hotovou kukuřici osolíme a ihned podáváme.
Tipy a Triky
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)