Králík na grilu
Suroviny:
- 1 králík (cca 1,5 kg)
- 5 větviček čerstvého tymiánu
- 1/2 litru bílého vína
- 1/4 litru sójové omáčky
- čerstvě mletý pepř
- pár zrnek pepře
- olej
- sůl
- Králíka rozdělíme na 6 porcí a vložíme spolu s tymiánem do hluboké mísy.
- V kastrolu smícháme bílé víno se sójovou omáčkou, okořeníme mletým pepřem a přidáme několik zrnek celého pepře.
- Vše necháme projít varem a ještě horké nalijeme na králíka.
- Přikryjeme pokličkou a uložíme do chladna na jeden den.
- Než přistoupíme k samotnému grilování, vyjmeme králíka z marinády, papírovým ubrouskem ho jemně osušíme, opepříme a potřeme olejem.
- Poté králíka grilujeme přibližně 30-40 minut (podle stáří králíka).
- Čas od času jej obrátíme a potřeme marinádou. Před podáváním nezapomeňte osolit.
Grilovaný
hermelín se slaninou
Suroviny:
- Hermelín
- Olej
- Grilovací koření na sýry
- Anglická slanina
- Hermelín nakrájíme na osm trojúhelníčků, potřeme olejem a obalíme v grilovacím koření na sýry.
- Každý kousek hermelínu poté zabalíme do dvou plátků anglické slaniny tak, aby sýr nebyl vidět, a přichytíme párátkem.
- Takto vzniklou jednohubku grilujeme přibližně 10 minut.
- Doporučujeme podávat s chlebem a samozřejmě pivem či vínem.
- Pro zvýraznění chuti je možné nechat hermelínové jednohubky před grilováním uležet do druhého dne v ledničce.
Grilovaná
plněná zelenina s mletým masem
Suroviny:
- mleté maso
- sůl
- řecké koření
- zelená petrželka
- rajčata
- papriky
- cukety
- okurky
- Maso ochutíme kořením, osolíme a přidáme nasekanou petrželku.
- Rajčata rozřízneme napůl a vnitřek vydlabeme, totéž uděláme i s paprikami.
- Cukety a okurky rovněž nakrájíme a vyndáme jádra.
- Dutiny vyplníme masovou směsí a hurá na gril.
- Po obou stranách grilujeme až je maso hotové. Dobrou chuť.
Srnčí jehla
Suroviny:
- 500 g srnčí kýty
- 2 cibule
- 100 g slaniny
- 4 rajčata
- špetka jalovce
- sůl
- pepř
- pár lžic oleje
- Srnčí kýtu odblaníme, nakrájíme na kostky, osolíme, okořeníme jalovcem, opepříme a necháme odležet.
- Na grilovací jehlici napichujeme střídavě kousek masa, kousek cibule (kterou si předem nakrájíme na kolečka), plátek slaniny a plátek rajčete.
- Pokapeme olejem a můžeme se pustit do grilování.
- Špíz je možné zabalit také do alobalu a grilovat v něm. Maso tak bude šťavnatější. Dobrou chuť.
Plněné papriky na grilu
Suroviny:
- papriky
- mleté maso (v případě potřeby můžeme nahradit salámem)
- sýr
- cibule
- grilovací koření
- Na kostičky nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova, přidáme mleté maso a podle chuti okořeníme.
- Necháme okamžik vychladnout a přidáme a přidáme nastrouhaný sýr.
- Poté se můžeme "vrhnout" na papriky.
- Rozřízneme je po délce, zbavíme se jádra a naplníme připravenou směsí. A pak.
- Hurá s nimi na gril. Dobrou chuť.