Grilovaná Marinovaná skopová kýta
Suroviny:- 1 skopovou kýtu, asi 2,5 kg
- 2 hrnky suchého bílého vína
- 2 citrony rozkrájené na tenké plátky
- 1 lžíci rozmarýny
- 1 lžíci tymiánu
- 1 tyčku skořice
- Smícháme koření, víno a citrón. Kýtu necháme marinovat dva dny v lednici.
- Třikrát za den ji obrátíme, aby se marináda rovnoměrně nasákla do masa.
- Maso několikrát propíchneme a asi 90 minut grilujeme na roštu přikryté poklicí.
- Čas od času na dřevěné uhlí hodíme pár namočených štěpin dřeva jako při uzení.
- Zbylou marinádu přecedíme a v rendlíku odpaříme zhruba na polovinu objemu.
- Hotové maso nakrájíme na plátky a při servírování polijeme omáčkou připravenou z marinády.
Grilovaný pstruh s bylinkovým máslem
Suroviny:
- 4 vykuchané pstruhy
- 50 g másla
- 1 lžička petrželky
- 1 lžičku kopru nebo libečku
- sůl
Jak na to:
- Změklé máslo utřeme se solí, jemně nasekanou petrželkou a jemně nasekaným koprem nebo libečkem.
- Takto připraveným máslem potřeme ryby uvnitř i na povrchu.
- Položíme je na horký gril a z obou stran pomalu grilujeme.
- Během grilování pstruhy potíráme zbylým máslem.
- Na talíři ozdobíme zeleninou a plátky citrónu.
Grilované Vepřové na oregánu
Suroviny:
- 4 vepřové plátky
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíci oregana
- 1 lžíci citronové šťávy
- trochu bílého vína
- pepř
- sůl
Jak na to:
- Kousky kvalitního libového vepřového masa nejprve alespoň na hodinu naložíme do marinády připravené z ostatních ingrediencí.
- Grilujeme z obou stranách po dobu přibližně 4 minut.
- Průběžně potíráme zbylou marinádou. Před servírováním můžeme dochutit nadrobno nasekanou cibulkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat