Suroviny:
- 1 kuře
- 10 dkg másla
- slanina
- sůl
- 5 dkg slaniny
- 4 dkg nadrobno nakrájené cibulky
- 0,25 l sladké smetany
- 2 dkg čerstvých hub (hříbky, žampióny apod.)
- šťáva z půlky citrónu
- sůl
- máslo
- troška hladké mouky
- Kuře rozdělíme na čtvrtky, zbavíme větších kostí a upravíme do původního tvaru.
- Kuře osolíme a začneme s grilováním.
- V průběhu grilování maso potíráme máslem.
- Grilujeme zhruba osm minut po každé straně, nejprve vnitřní a potom vnější.
- Výslednou chuť můžeme vylepšit, když kuře před začátkem grilování protkáme slaninou.
- Servírujeme se sterilovaným hráškem dušeným na másle nebo s kompotem.
- Doporučit můžeme i podávání s krémovou omáčkou.
- Rozpustíme slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme do růžova.
- Poté vše zalijeme sladkou smetanou a houbami, které nakrájíme na plátky. a vložíme do omáčky.
- Zakapeme šťávou z půlky citrónu, osolíme a přidáme kousek syrového másla promnutého v hladké mouce.
- Omáčku převaříme a přelijeme jí grilované kuře.
- V případě, že kuře podáváme s krémovou omáčkou, je nejvhodnější přílohou rýže.
Grilované Kuře s houbami
Suroviny:- 7 čerstvých nebo sušených smržů
- 7 čerstvých nebo sušených hříbků (nakrájených na plátky)
- 4 vykostěná kuřecí prsa bez kůže
- 1 nasekanou šalotku
- 2 stroužky jemně nasekaného česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- trochu citrónové šťávy
- pepř
- sůl
- Pokud použijeme sušené houby, namočíme je na půl hodiny do vroucí vody a necháme nasát.
- Poté je osušíme a přebytečnou vodu vymačkáme a houby nasekáme na hrubo.
- V kuřecích prsíčkách vyřízneme podélnou kapsu a každou naplníme houbami.
- Takto připravená prsa dáme do mělké mísy.
- Smícháme šalotku, česnek, olivový olej, citronovou šťávu, pepř a sůl.
- Vše nalijeme kuřecí prsa a důkladně rozetřeme.
- Mísu zakryjeme a necháme marinovat aspoň hodinu při pokojové teplotě.
- Kuřecí prsa grilujeme nejméně 5 minut z každé strany, dokud se nepropečou (když je propíchneme, neměla by vytéct čirá šťáva).
Žádné komentáře:
Okomentovat