Recept na Grilované skopové na jehle
Suroviny:- 1 kg libové skopové kýty
- 3 cibule
- 3 papriky
- 3 feferonky
- 3 rajčata
- lžička soli
- lžička bílého pepře
- lžička sladké mleté papriky
- 2 lžíce oleje
- Maso omyjeme, odblaníme, osušíme a nakrájíme na větší kostky.
- Cibule oloupeme a nakrájíme na silná kolečka.
- Papriku, rajčata i feferonky (mohou být i kompotované) překrojíme, zbavíme zrníček, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
- Maso osolíme, opepříme a o paprikujeme.
- Střídavě napichujeme maso, kousky cibule, papriky, rajčat a feferonek.
- Hotovou jehlu důkladně potřeme olejem.
- Grilujeme na roštu nad dřevěným uhlím na každé straně cca 20 minut.
- Na grilu v troubě se skopová jehla připravuje zhruba 15 minut. Nezapomeňte podávat horké!
Žádné komentáře:
Okomentovat