Grilovaný pstruh s bylinkami ve slanině
Suroviny:- 4 pstruzi
- 12 dlouhých plátku anglické slaniny
- citrónová šťáva
- hrnek jemně nasekaných čerstvých bylinek ( zelená petržel, pažitka, máta, tymián a majoránka)
- hrubě drcený pepř a sůl
- Upravené pstruhy omyjeme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme a posypeme pepřem.
- Vnitřek ryb naplníme nasekanými bylinkami.
- Z obou stran každé ryby uděláme do kůže několik šikmých zářezů.
- Naplněné pstruhy omotáme plátky slaniny, kterou upevníme kovovou jehlou.
- Připravené ryby rozložíme na rošt rozehřátého grilu a grilujeme mírným žárem 7-9 minut z každé strany.
- Horké ryby pokapeme citrónovou šťávou a ihned podáváme.
Grilované Kuřecí prsa s pivem a sojovou omáčkou
Suroviny:- 4 porce kuřecích prsou
- 1 stroužek česneku
- 1 hrnek sojové omáčky
- 1 hrnek světlého piva
- mletý černý pepř
- sůl
- olej na rošt.
- Ve velké míse smícháme sojovou omáčku, pivo a prolisovaný česnek, opepříme a osolíme.
- Do směsi vložíme očištěné porce masa, promícháme a přikryjeme.
- Necháme v ledničce přes noc odležet, občas maso obrátíme.
- Okapaná kuřecí prsa položíme na olejem potřený grilovací rošt a grilujeme z každé strany zhruba 10 minut do měkka.
Grilovaná Kukuřice se slaninou a bylinkovým máslem
Suroviny:- 8 očištěných klasů cukrové kukuřice
- 20 plátků anglické slaniny
- 6 lžic rozpuštěného másla
- 2 lžičky nasekané pažitky
- lžičku nasekaného čerstvého tymiánu
- lžičku nasekané čerstvé majoránky
- mletý černý pepř
- sůl
- vodu na povaření kukuřice.
- Kukuřici zalijeme v hrnci vodou, osolíme a povaříme cca. 6 minut.
- Slijeme a klasy necháme dobře okapat.
- Plátky anglické slaniny posypeme bylinkami a každý kukuřičný klas obalíme dvěma plátky slaniny, upevníme namočenou špejlí.
- Připravenou kukuřici potřeme máslem, opepříme a osolíme.
- Grilujeme na středně rozehřátém roštu.
- Kukuřici grilujeme za častého otáčení 20 minut do měkka, při grilování potíráme zbytkem bylinkového másla.
Grilované Jehněčí kotlety s jogurtovou omáčkou a okurkou
Suroviny :- 10-12 jehněčích kotlet
- 2 rozdrcené stroužky česneku
- olivový olej
- 2 lžíce čerstvě posekaného rozmarýnu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 150 ml jogurtu
- oloupaná okurka
- čerstvě posekaná máta
- Kotlety zbavte přebytečného tuku, a potřete směsí olivového oleje, česneku, rozmarýnu, soli a pepře z obou stran.
- Pak grilujte přímo 4-6 minut kotlety z každé strany, pak dejte do hliníkového alobalu 10-15 dojít.
- V mělké misce smíchejte jogurt, na drobno pokrájenou okurku a mátu, a promíchejte.
- Kotlety pak podlijte jogurtovou omáčkou a podávejte
Grilovaná vepřová žebírka
- 1,5kg vepřových žebírek
- sojová omáčka
- cukr ( ideálně třtinový cukr)
- fazolová černá omáčka ( možno nahradit worcestrem)
- chilli
- 3 pomeranče
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- Nejdříve připravíme marinádu, smícháme 4 lžíce polévkové omáčky, 2 lžíce fazolové omáčky, malou lžičku chilli, přidáme vymačkanou šťávu ze tři zralých pomerančů, dochutíme mletým černým pepřem a solí.
- Vše přivedeme do varu, velmi krátce povaříme ( 1-2 minuty) a polijeme marinádou připravené žebírky v nějaké mělké misce. pečlivě promícháme, aby marináda pronikla všude, a necháme odstát cca 15 minut.
- Pak grilujeme cca 10 minut , pak obrátíme ,a dopékáme i z druhé strany , dokud nejsou žebra hotová.
- Pak přikryjeme hliníkovou folií, necháme cca 10-15 minut dojít a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat