Recept na grilovaný Pikantní pstruh
Suroviny:- ¼ šálku citrónové šťávy
- 2 polévkové lžíce rozpuštěného másla nebo margarínu
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 2 polévkové lžíce nakrájené petržele
- 2 polévkové lžíce sezamových zrníček
- 1 polévková lžíce pikantní omáčky Green Amazon
- ½ čajové lžíce mletého zázvoru
- ½ čajové lžíce soli
- 4 pstruhy
Jak na to:
- Smíchejte uvedené suroviny v mělké misce.
- Namáčejte pstruhy do namíchané marinády ze všech stran.
- Nechte naložené ryby v marinádě a uložte je po dobu 30 minut až 1 hodiny do chladničky, občas je v marinádě otočte.
- Poté pstruhy z marinády vyjměte a položte je na gril.
- V průběhu grilování pstruhy marinádou průběžně potírejte po dobu přibližně 5 minut.
- Poté pstruhy otočte a opět potřete marinádou, než maso nezměkne, že je jednoduše oddělitelné vidličkou.
Nedávno jsem se dostal ke slevovému kuponu do Bonfoodu, tak jsem taky objednal nějaké ryby. Přišly zamražené, takže jsem je rovnou šoupnul taky do mrazáku a čekají na mě, až je o víkendu hodím na gril. Nikdy jsem takhle neobjednával, vždycky jsem dělal z čerstvého, ale i tak věřím, že to bude hodně v pohodě! :)
OdpovědětVymazatPstruha na grilu jsem nikdy teda nezkoušela, ale musím říct, že to vypadá opravdu zajímavě. Díky za tip. Problém je bohužel v tom, že zatím nemáme žádný gril. Nicméně už několikrát jsem uvažovala nad tím, jestli nekoupit alespoň nějaký elektrický, viz třeba https://www.avenberg.cz/k112-grilovani-elektricke-grily Otázka ale je, jestli to má smysl. Někde jsem četla, že ty elektrické grily prý tak dobré nejsou. Jaké jsou vaše zkušenosti? Díky za odpovědi. :)
OdpovědětVymazat