Recept na Grilované Kovbojské žebírka
Suroviny:- 6 ks vepřových žebírek
- 1 ks světlé lahvové pivo
- 3 polévkové lžíce hnědý třtinový cukr
- 1 ks limetky kůra z limetky
- šťáva z limetky
- 1 ks chilli papričky
- 1 kávová lžička tymiánu
- 1/2 polévkové lžíce soli a pepře
Jak na to:
- Žebírka omyjeme a dáme do pekáče, nalijeme na ně pivo, osolíme, opepříme, přidáme kůru z jednoho citronu, chilli papričku, šťávu z poloviny citronu.
- Necháme devět hodin naležet v chladu.
- Po naležení pokládáme na rozpálený gril a opékáme z obou stran 10-15 minut.
Recept na Grilovaného úhoře
Suroviny:
- 600 g úhoře
- 200 ml dezertního bílého vína
- 1 cibule
- 2 hřebíčky
- 2 lžíce nasekané zelené petrželové natě
- 1 lžíce zelené celerové natě
- olej
- sůl
Jak na to:
- Úhoře stáhneme z kůže, nakrájíme na větší kousky a osolíme.
- Z vína, trochu vody, nasekané cibule, hřebíčků, petrželové a celerové natě připravíme nálev, kterým úhoře zalijeme a necháme na chladném místě 24 hodin.
- Před přípravou úhoře vyndáme, osušíme, potřeme olejem a grilujeme.
- Podáváme se smaženými bramborami nebo grilovaným chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat