Recept na Grilovanou Mozzarellu s jahodami
Suroviny:- 400 g mozzarelly
- 500 g jahod
- 80 g moučkového cukru
- limetka
- lžíce vaječného likéru
- olivový olej
Jak na to:
- 3 nejhezčí jahody ponecháme na konečné dozdobení, zbylé zbavíme stopek, vložíme do mixéru přidáme moučkový cukr bez hrudek, šťávu z vymačkané limetky, lžíci vaječného koňaku a rozmixujeme do husté kaše.
- Zálivku dáme na cca 15 minut odležet, ideálně do chladničky.
- Mezitím připravíme sýr - nakrájíme asi na 1cm , zlehka potřeme olivovým olejem, vložíme do grilovací hliníkové misky a pečeme na přímé teple asi 8-10 minut.
- Pak teplý sýr přendáme na talířky, zalijeme chladnou jahodovou omáčkou, ozdobíme pokrájeným jahodami a podáváme
Hmm, recepty vypadají chutně. Možná vyzkouším . Jinak doporučuji si pořídit grilovací pánvičku http://grilovaci-panev.cz. Díky na dně vystouplých mřížkám tuk nestříká mimo tyto drážky a šťávu z masa pak najdete ve speciálních žlábcích na okraji pánve. Vylévání výpeku tak nepředstavuje problém a maso nemáte suché ale krásně šťavnaté s výpekem. Zelenina je také krásně šťavnatá.
OdpovědětVymazatZdravím holky. Jak si užíváte léto? Můj manžel Pavlík před začátkem pravého léta a letních prázdnin nakoupil nádherný, designově povedený gril a ohniště v jednom na grilguru.cz Nemůžeme si ten gril vynachválit. Má sice vyšší cenovku, ale tak báječné argentinské steaky jsem si ještě nikde jinde neudělala.
OdpovědětVymazatDobrý den, díky za fajn inspiraci. S rodinou milujeme grilované sýry, děláme si je velmi často i pod stanem, když jedeme kempovat. :) Ale mozzarella nás ještě nikdy nenapadla, i když ji máme třeba v salátech moc rádi. :) Jen to teda chce pravou buvolí a ne ty náhražky z obchoďáků. :)
OdpovědětVymazatFajn inspirace na dobré sýry. Ty mám na grilu asi nejraději a dokonce si dělám v udírně i vlastní domácí uzené sýry. Jen tam mám teď utrum, protože se mi rozsypala ucpávková šňůra, tak musím v Teximu objednat novou. Teď je na uzení totiž úplně optimální počasí. :) Není ani teplo, ani nějak výrazná zima, takže to je prostě radost u toho být a nasávat vůni kouře, masa a sýra. :)
OdpovědětVymazatU grilování je vždy dobré si nějak zachytit ten daný okamžik. Mně se líbí že od té doby měl iPhone 6s možnost Live fotek, že se to všechno dobře využívá. My třeba fotíme a nebo děláme časosběr na každé akci kde jsme.
OdpovědětVymazatTak to zní hodně dobře. Už vím, co si ogriluju jako první. jen teda musím nejdřív vybrat ten gril. Na jakém griluješ ty? Já právě nevím, jestli z https://www.avenberg.cz/k93-grilovani vybrat plynový, elektrický nebo gril na dřevěné uhlí. Každý se mi v něčem líbí a v něčem ne. Potřebovala bych, aby mi někdo řekl, ať objednám ten a ten a bylo by :-D .
OdpovědětVymazat