Grilování zábava i radost

Grilování masa a grilování vůbec je nejlepší, co nejen v létě můžete dělat ze svými přáteli a kamarády. Tak na co čekáte. Hurá ke grilu a šup grilovat !
728x90
468x60_slevnicek

Suroviny:
  • 1 kuře
  • 10 dkg másla
  • slanina
  • sůl
Na krémovou omáčku:
  • 5 dkg slaniny
  • 4 dkg nadrobno nakrájené cibulky
  • 0,25 l sladké smetany
  • 2 dkg čerstvých hub (hříbky, žampióny apod.)
  • šťáva z půlky citrónu
  • sůl
  • máslo
  • troška hladké mouky
Jak na to:
  1. Kuře rozdělíme na čtvrtky, zbavíme větších kostí a upravíme do původního tvaru. 
  2. Kuře osolíme a začneme s grilováním. 
  3. V průběhu grilování maso potíráme máslem. 
  4. Grilujeme zhruba osm minut po každé straně, nejprve vnitřní a potom vnější. 
  5. Výslednou chuť můžeme vylepšit, když kuře před začátkem grilování protkáme slaninou. 
  6. Servírujeme se sterilovaným hráškem dušeným na másle nebo s kompotem. 
  7. Doporučit můžeme i podávání s krémovou omáčkou.
Omáčku připravíme následujícím způsobem: 
  1. Rozpustíme slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme do růžova. 
  2. Poté vše zalijeme sladkou smetanou a houbami, které nakrájíme na plátky. a vložíme do omáčky.
  3. Zakapeme šťávou z půlky citrónu, osolíme a přidáme kousek syrového másla promnutého v hladké mouce. 
  4. Omáčku převaříme a přelijeme jí grilované kuře. 
  5. V případě, že kuře podáváme s krémovou omáčkou, je nejvhodnější přílohou rýže.

Grilované Kuře s houbami

Suroviny:
  • 7 čerstvých nebo sušených smržů
  • 7 čerstvých nebo sušených hříbků (nakrájených na plátky)
  • 4 vykostěná kuřecí prsa bez kůže
  • 1 nasekanou šalotku
  • 2 stroužky jemně nasekaného česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • trochu citrónové šťávy
  • pepř
  • sůl
Jak na to:
  1. Pokud použijeme sušené houby, namočíme je na půl hodiny do vroucí vody a necháme nasát.
  2. Poté je osušíme a přebytečnou vodu vymačkáme a houby nasekáme na hrubo.
  3. V kuřecích prsíčkách vyřízneme podélnou kapsu a každou naplníme houbami. 
  4. Takto připravená prsa dáme do mělké mísy.
  5. Smícháme šalotku, česnek, olivový olej, citronovou šťávu, pepř a sůl. 
  6. Vše nalijeme kuřecí prsa a důkladně rozetřeme. 
  7. Mísu zakryjeme a necháme marinovat aspoň hodinu při pokojové teplotě.
  8. Kuřecí prsa grilujeme nejméně 5 minut z každé strany, dokud se nepropečou (když je propíchneme, neměla by vytéct čirá šťáva).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Co máte nejraději na grilu?

Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti Ukaz Reklamu CZ zvýšení návštěvnosti stránek