Grilování zábava i radost

Grilování masa a grilování vůbec je nejlepší, co nejen v létě můžete dělat ze svými přáteli a kamarády. Tak na co čekáte. Hurá ke grilu a šup grilovat !

Ostatní grilované recepty


Králík na grilu



Suroviny:
  • 1 králík (cca 1,5 kg)
  • 5 větviček čerstvého tymiánu
  • 1/2 litru bílého vína
  • 1/4 litru sójové omáčky
  • čerstvě mletý pepř
  • pár zrnek pepře
  • olej
  • sůl
Jak na to:
  1. Králíka rozdělíme na 6 porcí a vložíme spolu s tymiánem do hluboké mísy. 
  2. V kastrolu smícháme bílé víno se sójovou omáčkou, okořeníme mletým pepřem a přidáme několik zrnek celého pepře. 
  3. Vše necháme projít varem a ještě horké nalijeme na králíka. 
  4. Přikryjeme pokličkou a uložíme do chladna na jeden den.
  5. Než přistoupíme k samotnému grilování, vyjmeme králíka z marinády, papírovým ubrouskem ho jemně osušíme, opepříme a potřeme olejem. 
  6. Poté králíka grilujeme přibližně 30-40 minut (podle stáří králíka). 
  7. Čas od času jej obrátíme a potřeme marinádou. Před podáváním nezapomeňte osolit.


Grilovaný hermelín se slaninou



Suroviny:
  • Hermelín
  • Olej
  • Grilovací koření na sýry
  • Anglická slanina
Jak na to:
  1. Hermelín nakrájíme na osm trojúhelníčků, potřeme olejem a obalíme v grilovacím koření na sýry.
  2. Každý kousek hermelínu poté zabalíme do dvou plátků anglické slaniny tak, aby sýr nebyl vidět, a přichytíme párátkem. 
  3. Takto vzniklou jednohubku grilujeme přibližně 10 minut.
  4. Doporučujeme podávat s chlebem a samozřejmě pivem či vínem. 
  5. Pro zvýraznění chuti je možné nechat hermelínové jednohubky před grilováním uležet do druhého dne v ledničce.


Grilovaná plněná zelenina s mletým masem



Suroviny:
  • mleté maso
  • sůl
  • řecké koření
  • zelená petrželka
  • rajčata
  • papriky
  • cukety
  • okurky
Jak na to:
  1. Maso ochutíme kořením, osolíme a přidáme nasekanou petrželku. 
  2. Rajčata rozřízneme napůl a vnitřek vydlabeme, totéž uděláme i s paprikami. 
  3. Cukety a okurky rovněž nakrájíme a vyndáme jádra. 
  4. Dutiny vyplníme masovou směsí a hurá na gril. 
  5. Po obou stranách grilujeme až je maso hotové. Dobrou chuť.


Srnčí jehla



Suroviny:
  • 500 g srnčí kýty
  • 2 cibule
  • 100 g slaniny
  • 4 rajčata
  • špetka jalovce
  • sůl
  • pepř
  • pár lžic oleje
Jak na to:
  1. Srnčí kýtu odblaníme, nakrájíme na kostky, osolíme, okořeníme jalovcem, opepříme a necháme odležet. 
  2. Na grilovací jehlici napichujeme střídavě kousek masa, kousek cibule (kterou si předem nakrájíme na kolečka), plátek slaniny a plátek rajčete. 
  3. Pokapeme olejem a můžeme se pustit do grilování. 
  4. Špíz je možné zabalit také do alobalu a grilovat v něm. Maso tak bude šťavnatější. Dobrou chuť.


Plněné papriky na grilu



Suroviny:
  • papriky
  • mleté maso (v případě potřeby můžeme nahradit salámem)
  • sýr
  • cibule
  • grilovací koření
Jak na to:
  1.  Na kostičky nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova, přidáme mleté maso a podle chuti okořeníme.
  2. Necháme okamžik vychladnout a přidáme a přidáme nastrouhaný sýr.
  3. Poté se můžeme "vrhnout" na papriky. 
  4. Rozřízneme je po délce, zbavíme se jádra a naplníme připravenou směsí. A pak. 
  5. Hurá s nimi na gril. Dobrou chuť.












Co máte nejraději na grilu?