Grilování zábava i radost

Grilování masa a grilování vůbec je nejlepší, co nejen v létě můžete dělat ze svými přáteli a kamarády. Tak na co čekáte. Hurá ke grilu a šup grilovat !
728x90
468x60_slevnicek

Přílohy


Marinované žampiony

Suroviny:

  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 1/3 hrnku čerstvé citronové šťávy
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1 stonek fenyklu, nebo 1 lžička semene
  • 1 stroužek česneku najemno nakrájený
  • 1 stonek řapíkatého celeru, usekaný
  • 10 celých černých pepřů
  • 1 bobkový list
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 kg čerstvých žampionů
  • 1 citron

Jak na to:

  1. V hrnci smíchejte olej, citronovou šťávu, tymián, fenykl, česnek, celer, pepř, bobkový list a vodu, uveďte do varu. 
  2. Zeslabte plamen, nechte lehce vařit až je celer měkký (to by mělo trvat asi pět minut). 
  3. Houbám odkrojte nožičky, hlavičky potřete citronem a přidejte do vroucí šťávy. 
  4. Nechte pět minut povařit. 
  5. Houby vyndejte dírkovanou naběračkou a připravte na talíř. 
  6. Zvětšete plamen a vařte tekutinu dokud zhoustne. 
  7. Poté nalijte na houby, přikryjte a podávejte k masu.

Cukety na grilu

Suroviny:

  • 1 kg cukety
  • lžíci sojové omáčky
  • 50 ml oleje
  • 5 stroužků česneku
  • trochu pálivé papriky
  • kopr
  • pepř
  • sůl
Jak na to:
  1. Pokud váš gril jen přetéká masem, jsou grilované cukety ideální přílohou k doplnění vašeho menu.
  2. Neoloupané cukety podélně nakrájíme na plátky a osolíme. 
  3. Po hodině slijeme šťávu a naložíme do marinády, kterou nachystáme z oleje, sojové omáčky, kopru, česneku a pálivé papriky. 
  4. Necháme marinovat cca tři hodiny. 
  5. Poté můžeme začít grilovat.




Co máte nejraději na grilu?

Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti Ukaz Reklamu CZ zvýšení návštěvnosti stránek