Grilování zábava i radost

Grilování masa a grilování vůbec je nejlepší, co nejen v létě můžete dělat ze svými přáteli a kamarády. Tak na co čekáte. Hurá ke grilu a šup grilovat !
728x90
468x60_slevnicek

Omáčky



Argentinská omáčka



Suroviny:
  • 1/4 hrnku bílého octa (normální kuchyňský ocet - vinný, balsamic…)
  • 2 jalapeňos nebo feferonky, nasekané
  • 4 stroužky česneku
  • 4 bobkové listy
  • 1/2 hrnku čerstvé nasekané petrželky
  • 1/2 hrnku čerstvého nasekaného oregana
  • 1/3 hrnku olivového oleje
  • sůl, pepř
Jak na to:
Všechny ingredience v mixeru umixujeme a podáváme je steaku až když je na talíři.


Česneková omáčka ke grilovaným pokrmům



Suroviny:
  • 100 g bílého jogurtu
  • 100 g majonézy
  • 100 g zakysané smetany
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • špetka chilli
Jak na to:
Bílý jogurt smícháme s majonézou, rozetřeným česnekem, chilli, solí a aromatem a nechá se odležet v ledničce. Omáčka je vhodná zejména ke grilovanému jehněčímu a skopovému masu, ale i ke grilované zelenině.


Domácí omáčka na steaky


Suroviny:
  • 1/4 l kečupu
  • 1 cibule najemno usekaná
  • 1 velký stroužek česneku vcelku
  • 1/4 hrnku vody
  • 1/4 hrnku worcesthire sauce
  • 1/4 hrnku citronové šťávy
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička hořčice
Jak na to:
Všechny ingredience po vzoru pejska a kočičky smícháme a za občasného míchání nepřikryté vaříme. Díky tomu, že nepoužijeme pokličku dáme vodě příležitost, aby se mohla odpařovat. Ve chvíli, kdy má omáčka správnou hustotu zcedíme a odstraníme česnek a cibuli.







Co máte nejraději na grilu?

Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti Ukaz Reklamu CZ zvýšení návštěvnosti stránek