Grilování zábava i radost

Grilování masa a grilování vůbec je nejlepší, co nejen v létě můžete dělat ze svými přáteli a kamarády. Tak na co čekáte. Hurá ke grilu a šup grilovat !
728x90
468x60_slevnicek

Tipy a Triky


  • Zeleninu před grilováním potřeme olivovým či jiným rostlinným olejem, případně marinádou. Zeleninu potíráme i během grilování, aby nevysychala a zůstala křehká.
  • Gril nastavíme na vyšší, ale nikoliv na maximální teplotu, nebo necháme rozžhavené uhlí asi 30 minut dohořívat a teprve pak na rošt zeleninu položíme.
  • Proužky zeleniny pokládáme na mřížku příčně, aby nepropadly
  • Zeleninu obracíme dlouhými kleštěmi buď v polovině grilování, nebo hned poté, co změkne a objeví se na ní tmavé proužky.
  • Doba grilování záleží na druhu a velikosti nakrájené zeleniny i na typu grilu. Platí, že je hotová ve chvíli, kdy ji lze snadno propíchnout vidličkou.
  • Talíř s grilovanou zeleninou zdobíme čerstvými bylinkami a plátky citronu.
  • Z kukuřice – nejlepší je cukrová – oloupeme šustí a pak klasy zvolna grilujeme asi 12 minut. Průběžně potíráme máslem. Hotovou kukuřici osolíme a ihned podáváme.


Co máte nejraději na grilu?

Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti Ukaz Reklamu CZ zvýšení návštěvnosti stránek