Grilování zábava i radost

Grilování masa a grilování vůbec je nejlepší, co nejen v létě můžete dělat ze svými přáteli a kamarády. Tak na co čekáte. Hurá ke grilu a šup grilovat !
728x90
468x60_slevnicek

Poprvé u grilu i na grilování


To, že jsou brikety nebo uhlí ideálně nažhavené, poznáte podle jejich barvy a uhašeného plamene (zhruba po 20 až 30 minutách). Měly by být ostře rudé, avšak bez plamenů jako takových. Takto rozpálené brikety se hodí k rychlému grilování tenčích plátků masa nebo ryb. Až se uhlíky pokryjí jemnou vrstvou popela, je ta správná doba k mírnějšímu opékání masových špízů, silnějších plátků masa a uzenin či ke kouzlení s vaječnými omeletami.

Novinka pro správnou atmosféru

Pro lepší vůni a hlavně chuť můžete při grilování do žhavých uhlíků přidat dřevěné piliny. Pokud nemáte vlastní zdroje, dají se zakoupit v několika variantách – nejoblíbenější jsou tzv. lupínky z ovocných stromů. Pokrmu dodají opravdu delikátní chuť.

A na co pozor!!

Aby maso bylo šťavnaté, nepoužívejte při obracení špičaté vidličky a podobné předměty. Tím, že maso během grilování napichujete, dojde k vytékání šťávy, která způsobuje nežádoucí prskání a kouření briket. Navíc při připalování šťávy vznikají látky nevhodné pro náš organismus. Pro případ, že se kvůli odkapávajícímu tuku uhlíky vznítí, je dobré mít při ruce rozprašovač s vodou.

Co máte nejraději na grilu?

Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti Ukaz Reklamu CZ zvýšení návštěvnosti stránek