Grilování zábava i radost

Grilování masa a grilování vůbec je nejlepší, co nejen v létě můžete dělat ze svými přáteli a kamarády. Tak na co čekáte. Hurá ke grilu a šup grilovat !
728x90
468x60_slevnicek

Recepty Grilovaná Zelenina a Ovoce


Grilovaná Plněná cuketa


  • 4 mladé cukety
  • 10 dkg strouhaného sýra
  • 15 dkg pokrájených hub
  • 1 cibuli
  • sůl, pepř
  • mletý zázvor
  • 4 lžíce oleje
  • petrželku

Jak na to


Neoloupané cukety omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme. Vydlabanou dužinu pokrájíme najemno a necháme 20 minut stát. Slijeme vodu a společně s nakrájenými houbami podusíme.
Do směsi zamícháme strouhaný sýr, osolíme, opepříme, přidáme mletý zázvor a směsí naplníme vydlabané poloviny cuket. Grilujeme na olejem potřeném roštu asi 6 minut.




  • 1 salátovou okurku
  • 4 papriky
  • 4 rajčata
  • sůl, oregano,
  • olej
Jak na to

Okurku, rajčata a papriky nakrájíme na silnější plátky a střídavě je napichujeme na jehlu. Osolíme, posypeme oregánem, potřeme olejem. Opékáme ze všech stran asi 10 minut.



Grilované Zelné válečky


  • 1/3 menší zelné hlávky
  • 30 dkg mletého masa
  • 1 cibuli
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • lžičku mleté papriky
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • lžíci škrobové moučky
  • chilli, pepř, sůl,
  • špetku skořice

Jak na to 


Mleté maso osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, pepř, čili, skořici, vejce, škrob, sójovou omáčku a vše propracujeme.
Zelí nakrájíme na tenké nudličky a vmícháme je do masové směsi. Vytvarujeme asi 10 cm dlouhé a 3 cm silné válečky.
Válečky napichujeme podélně na špejle, které předem protáhneme špekem a ze všech stran opečeme na grilu.
 


Grilované Farmářské brambory



  • 5 středně velkých brambor
  • 2 cibule
  • 20 dkg slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • půl lžičky soli                                                                         
  • pepř
  • lžičku drceného kmínu
  • grilovací koření

Jak na to

Brambory omyjeme a i se slupkou je nakrájíme na silnější plátky, stejně tak cibuli i slaninu. Olej smícháme se solí a kořením.
Na jehly napichujeme střídavě brambory, cibuli a slaninu. Špízy potřeme okořeněným olejem a grilujeme je asi 15 minut. Často je potíráme a obracíme.



Grilovaný Sýrový sendvič s grilovaným baklažánem a rajčaty


  • Baklažán krájíme na plátky silné 1,5 cm.
  • Cibule používáme velké, krájíme je na velmi silná kolečka, která napichujeme na jehlu.
  • Houby, pokud jsou velké, můžeme položit rovnou na gril. Ty menší nabodneme na jehlu.
  • Chřest před grilováním jednu nebo dvě minuty blanšírujeme ve vroucí vodě. Blanšírujeme i další vláknitou zeleninu jako celer, fenykl či pórek.
  • Kukuřičné klasy (nejlepší je cukrová kukuřice) nejprve 10 minut povaříme v osolené vodě.
  • Mrkev grilujeme vcelku. Je-li silnější, překrojíme ji napůl.
  • Papriky grilujeme vcelku. Jakmile budou mít ze všech stran scvrklou a načernalou slupku, sundáme je a na 15 minut zabalíme do alobalu. Pak je rozbalíme, oloupeme, rozkrájíme a odstraníme stopku a jádra.
  • Rajčata grilujeme vcelku nebo rozpůlená. Menší na jehle.
  • Tykev krájíme podélně na proužky nebo špalíky, které napíchneme na jehlu.
  • 12 plátků očištěného baklažánu
  • 6 osušených plátků rajčat
  • 6 dkg kozího sýra
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 celé vejce a 1 bílek
  • 1/4 hrnku suché chlebové střídky
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 lžíci nasekané pažitky
  • 1/2 lžičky rozemnuté sušené bazalky
  • sůl

Jak na to


V misce smícháme rozdrobený kozí sýr s pažitkou. V jiné misce smícháme chleba, parmazán a bazalku.
V další misce rozšleháme vejce s bílkem a solí. Na ogrilované plátky baklažánu rozprostřeme 2 lžičky sýra a kolečko rajčete a přikryjeme je dalším plátkem lilku. Stejně připravíme dalších pět sendvičů. Pak je klademe do vejce, po obou stranách je obalíme v chlebové směsi a položíme je na pečicí papír. Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejeme olej na střední teplotu a sendviče v něm smažíme 5–6 minut z každé strany dozlatova. V případě potřeby doplníme olej.


Grilovaná Obalená kukuřice




Klasy cukrové kukuřice uvaříme doměkka.
Na prkénko si rozložíme asi 20 dkg plátků anglické slaniny, posypeme je petrželkou a pažitkou a zavineme do nich kukuřičné klasy (můžeme je ještě převázat stébly pažitky).
Připravené palice potřeme máslem, osolíme a grilujeme v alobalových miskách.

Grilované okurky



Nakládané sladkokyselé okurky necháme okapat, nakrájíme je na kolečka, položíme na alobal a potřeme olivovým olejem. Alobal umístíme na rozpálený rošt a okurky (nezabalené) rožníme dozlatožluta (asi 5 minut).
Okurky překryjeme kolečky čerstvých rajčat a podáváme je s bílým pečivem.

Grilované Papriky plněné krůtím masem




  • 30 dkg mletého krůtího masa (můžeme použít i neochucenou drůbeží sekanou)
  • 1 malou cuketu
  • 1 cibuli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • pepř, bazalku
  • 1 vejce
  • 2 papriky
  • 4 plátky slaniny
  • hotovou rajskou omáčku

Jak na to


Maso, nahrubo nastrouhanou cuketu a cibuli orestujeme na oleji, okořeníme a přidáme vejce. Směsí naplníme papriky, převážeme je plátky slaniny a grilujeme asi 15 minut. Podáváme s rajskou omáčkou.




Grilované Banány v šunce



  • 4 banány
  • 8 plátků šunky
  • pepř


Jak na to


Nepřezrálé banány oloupeme. Šunkové plátky posypeme mletým pepřem a vždy dva a dva plátky okořeněné šunky omotáme kolem každého banánu a připevníme je jehlami nebo omotáme nití.
Šunkové banány grilujeme na mírném žáru 10 minut a během grilování je často obracíme a potíráme olejem smíchaným s paprikou.






Grilované Ovoce na medu



  • čerstvé nebo kompotované ovoce (hrušky, broskve, jablka, ananas atd.)
  • 1 šálek medu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • olej
  • máslo


Jak na to


Ovoce nakrájíme na stejně velké kousky a střídavě je navlékáme na jehlu. Hotové špízy potřeme směsí medu a citronové šťávy.
Grilujeme jen několik minut při středním žáru a občas potíráme rozpuštěným máslem. Podáváme s ohřátou medovou směsí.



Grilované Toasty s grilovaným banánem




  • 2 velké banány
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 vejce
  • 4 lžíce polotučného mléka
  • 1 lžičku medu
  • špetku hořčice
  • osm krajíčků toastového chleba
  • čerstvé lístky máty
  • na posypání moučkový cukr se skořicí


Jak na to


V misce ušleháme vejce, mléko, med a skořici. Rozehřejeme nepřilnavou pánev, potřeme ji olejem a z obou stran v ní opečeme do vajíčka namočený chléb (podle potřeby přilijeme olej), který přendáme na grilovací plech.
Oloupané banány pokrájíme na šikmé plátky a hustě je naskládáme na chléb. Posypeme je cukrem se skořicí, plech vložíme pod gril a necháme z cukru vytvořit krustu.
Hotové toasty ozdobíme snítky máty; podáváme teplé.

















    

Co máte nejraději na grilu?

Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti Ukaz Reklamu CZ zvýšení návštěvnosti stránek