Grilování zábava i radost

Grilování masa a grilování vůbec je nejlepší, co nejen v létě můžete dělat ze svými přáteli a kamarády. Tak na co čekáte. Hurá ke grilu a šup grilovat !
728x90
468x60_slevnicek

Saláty


Šopský salát


Suroviny:

  • 1 salátová okurka
  • 300 g rajčat
  • 300 g paprik
  • 250 g balkánského sýru nebo nivy
  • 1 cibule
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • mletý pepř
  • citronová šťáva

Jak na to:

  1. Omytou okurku a rajčata nakrájíme na malé kousky (kostky). 
  2. Papriky nejprve zbavíme semínek a nakrájíme na plátky, cibuli naopak rozkrájíme nadrobno. 
  3. Vložíme vše do salátové mísy, přidáme olej a citronovou šťávou, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. 
  4. Poté necháme hodinu uležet. 
  5. Před podáváním znovu jemně promícháme a posypeme strouhaným sýrem. Dobrou chuť.




Maďarský salát

Suroviny:

  • 4 velká rajčata nakrájená na plátky
  • 1 okurek opraný s podélnými rýhami, udělanými pomocí vidličky, na silné plátky nakrájený
  • 2 žluté dlouhé sladké papriky (banánové), bez semeníku, na plátky nakrájené
  • 1 lžíce posekaného kopru
  • 1 malá cibule nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce cukru
  • 6 lžic stolního oleje
  • sůl a pepř

Jak na to:

  1. Na mísu připravíme nakrájená rajčata, okurky a papriky. 
  2. Vše posypeme koprem a zalijeme zálivkou z octa, česneku, oleje a cukru. 
  3. Podle chuti přidáme sůl a pepř.
  4. Promícháme a necháme na půl hodiny odstát. Poté můžeme servírovat. Dobrou chuť.



Kuskusový salát


Nejen masem živ je člověk. Tohle heslo platí při grilování dvojnásob. Není nad to zajíst šťavnatý kus steaku třeba dobrým salátem. Ten dnešní nebude ledajaký a určitě jím své hosty při barbecue party náležitě překvapíte.
Pokud slovo kuskus slyšíte poprvé, pak vězte, že se jedná o tradiční marocké jídlo. Podle vzhledu byste možná na první pohled hádali, že půjde o jakýsi druh afrického obilí, ale ve skutečnosti se jedná o těstovinu. Kuskus se z Afriky postupně rozšířil i do dalších světadílů a např. v gurmánsky vyhlášené Francii patří vyhledávaným pochoutkám.
Teď už ale konec teorie, pusťme se do přípravy kuskusového salátu.



Suroviny:

  • 30g kuskusu
  • 2 rajčata
  • pórek
  • plátky šuky
  • olivy
  • balkánský sýr
  • pepř
  • sůl
  • bazalka
  • oregano
  • 3 lžíce olivového oleje

Jak na to:

  1. Na kuskus nalijeme vroucí vodu a necháme pět minut odstát. 
  2. Mezitím pokrájíme pórek, rajčata olivy a šunku, smícháme. 
  3. Z mísy vylijeme vodu a nasypeme do ní připravenou směs, kterou zalijeme olivovým olejem. 
  4. Nyní je pravá chvíle dát příležitost i dalším připraveným ingrediencím a proto přidáme sůl, pepř, bazalku a oregano. 
  5. Přidáme kuskus a důkladně promícháme. 
  6. Na závěr posypeme balkánským sýrem, ozdobíme olivami a můžeme podávat. Dobrou chuť.








Co máte nejraději na grilu?

Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti Ukaz Reklamu CZ zvýšení návštěvnosti stránek