Grilování zábava i radost

Grilování masa a grilování vůbec je nejlepší, co nejen v létě můžete dělat ze svými přáteli a kamarády. Tak na co čekáte. Hurá ke grilu a šup grilovat !
728x90
468x60_slevnicek

Recepty Grilované Vepřové maso




Grilovaný Vepřový špíz s broskvemi



  • 0,5 kg vepřové panenky
  • sůl, pepř
  • olej
  • 2–3 broskve
  • 2 červené papriky

Omáčka:

  • 30 dkg bílého jogurtu
  • 1 lžíci hořčice
  • 1 lžíci kečupu
  • sůl, mletý bílý pepř
  • citronovou šťávu
  • nasekaný kopr

Jak na to


Maso nakrájíme na přiměřené kousky, které osolíme, opepříme a potřeme olejem. Na jehly střídavě napichujeme maso, osminky broskví, a kousky paprik a opékáme je ze všech stran asi 10 minut. Podáváme s omáčkou smíchanou z uvedených surovin.






Grilované Vepřové souvlaki

Suroviny:

  • 600 g vepřové kýty nebo libovější krkovice
  • 2 citrony
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml červeného vína
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 1,5 lžičky oregana
  • sůl
  • červený pepř
  • 4 pita chleba


Jak na to 


  1. Omyté vepřové maso osušíme a pokrájíme na stejně velké kostky.
  2. Citrony omyjeme, z jednoho vymačkáme šťávu. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  3. Citronovou šťávu, česnek, víno, olej, med a oregano promícháme. Do uzavíratelného plastového sáčku nalijeme marinádu, vložíme kostky masa a necháme uzavřené v chladu odležet asi 12 hodin.
  4. Maso napíchneme na špejle a grilujeme je na přímém mírném žáru 12–15 minut, během grilování špízy otáčíme.
  5. Hotové špízy ochutíme solí, čerstvě nahrubo mletým červeným pepřem a necháme 4 minuty odpočinout, mezitím ogrilujeme pita chleby z obou stran tři minuty.
  6. Špízy servírujeme na pita chlebu se zbylým citronem, pokrájeným na měsíčky.







Co máte nejraději na grilu?

Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti Ukaz Reklamu CZ zvýšení návštěvnosti stránek