Grilování zábava i radost

Grilování masa a grilování vůbec je nejlepší, co nejen v létě můžete dělat ze svými přáteli a kamarády. Tak na co čekáte. Hurá ke grilu a šup grilovat !
728x90
468x60_slevnicek

Grilovaná Kachna vyuzená na čajových lístcích

Suroviny:

  • 1 kachna (přibližně 2 kg), okrájet všechen tuk
  • 1/4 hrnku suchého sherry
  • 1,5 lžičky kosher krystalové soli
  • 1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 2 zelené nakrájené cibulky
  • 2 hvězdy rozdrceného anýzu
  • 1 až 2 lžičky hrubě mletého pepře
Na udící balíček:

  • kus alobalu
  • 1/3 hrnku černého čaje (lístků, nikoliv uvařeného)
  • 5 lžic syrové rýže
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 1 zelená cibulka nakrájená po délce
  • 1/3 lžička mletého koriandru
Jak na to:


  1. Kachnu nejprve důkladně omyjte a osušte, poté ji několikrát propíchněte kuchyňskou vidličkou.
  2. Smíchejte všechny ingredience na marinádu, dejte do mikrotenového sáčku a přidejte kachnu. 
  3. Nechte marinovat přes celou noc, nikdy ne méně než osm hodin.
Udící balíček:

  1. Alobal s dalšími ingrediencemi zabalte a nahoře několikrát propíchněte.
  2. Kachnu vyndejte z pytle a osušte. 
  3. Udící balíček dejte přímo na dřevěné uhlí či grilovací brikety. 
  4. U plynových grilů ho umístěte tak, aby byl v přímém dosahu plamenů. 
  5. Balíček sice nebude dýmat po celou dobu grilování, ale kouř který v začátcích vydá postačí k dokonalému provonění grilovaného masa.
  6. Kachnu dejte na rošt prsy nahoru a grilujte asi 1,5 hodiny, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 82°C a při napíchnutí uniká čistá, nekrvavá šťáva. 
  7. Kachnu sundejte z ohně a nechte aspoň 10 minut odpočinout. 
  8. Poté ji naporcujte a ozdobte zelenou cibulkou. Servírujte s rýží nebo nudlemi.


Grilované Skopové žebírko s bramborovými topinkami

Suroviny:

  • 4 skopová žebírka
  • 6 dkg oleje
  • 0,75 kg syrových brambor
  • špenát
  • česnek
  • sůl

Jak na to:

  1. Naklepaná skopová žebírka osolíme, potřeme česnekem, pokapáme olejem a necháme odležet.
  2. Připravíme dušený špenát a grilované bramborové topinky.

Postup pro přípravu topinek: 

  1. Oloupané syrové brambory nakrájíme na plátky a grilujeme vel. troubě po obou stranách do červena.
  2. Hotové brambory v míse promícháme se solí a česnekem. 
  3. Špenát se připraví obvyklým způsobem.
  4. Žebírka grilujeme po každé straně asi pět minut. 
  5. Podáváme se špenátem a bramborovými topinkami. 
  6. Na závěr můžeme polít mastnou okapanou šťávou (ale nezmiňujte se o tom svému lékaři :-)).




Biftek na houbách

Suroviny:

  • 4 bifteky
  • 15 dkg čerstvých žampionů (nebo jiných tvrdých hub)
  • 2 dkg oleje
  • 5 dkg másla
  • 6 polévkových lžic smetany
  • 1 citron
  • brambory
  • sůl
  • pepř

Jak na to:

  1. Bifteky mírně naklepeme a upravíme do původního válcovitého tvaru. 
  2. Osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet. 
  3. Část žampiónů nakrájíme na malé hranolky a přidáme trochu pepře.
  4. Bifteky ostrým nožem několikrát nařízneme a vsuneme připravené kousky žampiónů. 
  5. Zbytek hub nakrájíme na plátky. 
  6. Bifteky grilujeme z obou stran přibližně čtyři minuty. 
  7. Nakrájené houby vložíme do okapané šťávy, přidáme máslo a podusíme je. 
  8. Bifteky dále grilujeme z obou stran další čtyři minuty. 
  9. Poté je sundáme z grilu a položíme na připravené brambory, které mezitím opečeme. 
  10. Dušené houby osolíme, zalijeme smetanou a pokapeme citrónovou šťávou. 
  11. Hotové bifteky přelijeme takto připravenou houbovou omáčkou.







Žádné komentáře:

Okomentovat

Co máte nejraději na grilu?

Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti Ukaz Reklamu CZ zvýšení návštěvnosti stránek