Grilování zábava i radost

Grilování masa a grilování vůbec je nejlepší, co nejen v létě můžete dělat ze svými přáteli a kamarády. Tak na co čekáte. Hurá ke grilu a šup grilovat !
728x90
468x60_slevnicek

Nové recepty pro Vás


Grilovaná Marinovaná skopová kýta

Suroviny:
  • 1 skopovou kýtu, asi 2,5 kg
  • 2 hrnky suchého bílého vína
  • 2 citrony rozkrájené na tenké plátky
  • 1 lžíci rozmarýny
  • 1 lžíci tymiánu
  • 1 tyčku skořice
Jak na to:
  1. Smícháme koření, víno a citrón. 
  2. Kýtu necháme marinovat dva dny v lednici. 
  3. Třikrát za den ji obrátíme, aby se marináda rovnoměrně nasákla do masa.
  4. Maso několikrát propíchneme a asi 90 minut grilujeme na roštu přikryté poklicí. 
  5. Čas od času na dřevěné uhlí hodíme pár namočených štěpin dřeva jako při uzení.
  6. Zbylou marinádu přecedíme  a v rendlíku odpaříme zhruba na polovinu objemu. 
  7. Hotové maso nakrájíme na plátky a při servírování polijeme omáčkou připravenou z marinády.

Grilované Jehněčí kotlety po řecku

Suroviny:
  • 4 jehněčí kotlety
  • půl  hrnku olivového oleje
  • půl  hrnku červeného vinného octa
  • čtvrtku čerstvého usekaného fenyklu
  • 3 stroužky česneku (rozdrcené)
  • 1 lžičku pepře
  • 1 lžičku soli
Jak na to:
  1. Smícháme ocet, česnek, olej a fenykl a necháme v lednici marinovat asi dvě hodiny. 
  2. Vyndáme z marinády, osolíme, opepříme a na grilu rozehřátém na vyšší teplotu grilujeme 6 minut po každé straně.

Co máte nejraději na grilu?

Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti Ukaz Reklamu CZ zvýšení návštěvnosti stránek