Grilované masové kuličky
Suroviny:
- 40 dkg mletého hovězího a vepřového masa,
- 2 cibule,
- 6 stroužků česneku,
- 1 vejce,
- 2 lžíce strouhanky,
- 2 lžíce nasekané pažitky,
- pepř a sůl.
Jak na to:
- Cibuli nadrobno posekáme, česnek utřeme a smícháme s mletým masem, rozšlehaným vejcem, strouhankou, pažitkou, pepřem a solí.
- Ze vzniklé směsi vytvoříme kuličky a grilujeme, dokud nejsou propečené.
- Podáváme s pečivem nebo zeleninou.
Grilovaný hermelín v těstíčku
Suroviny:- 2 hermelíny,
- balení listového těsta,
- 1 vejce na potření,
- olej,
- grilovací koření na sýr,
- sůl
Jak na to:
- Z listového těsta vyválíme dva tenké pláty, posypeme je grilovacím kořením na sýr a válečkem koření vtlačíme do těsta.
- Osolíme dle chuti.
- Na pláty listového těsta položíme celý hermelín a zabalíme.
- Spáry potřeme rozšlehaným vejcem, aby se těsto nerozdělilo.
- Hermelín obalený listovým těstem položíme na alobal, potřeme olejem a zabalíme.
- Grilujeme z obou stran tak dlouho, dokud nemá listové těsto zlatavou barvu.
- Během grilovaní hermelín pečlivě hlídáme, aby se těsto nespálilo.
- Podáváme se zeleninou a sýrovým dresingem.
Grilovaná jablka se zmrzlinou
Suroviny:- 4 větší jablka,
- 4 lžičky džemu (např. jahodový, rybízový...),
- 1 lžíce nasekaných lískových oříšků,
- 4 kopečky zmrzliny (dle chuti),
- 1 lžička rumu (pro dospělé)
Jak na to:
- Jablka omyjeme, osušíme a vyřízneme jádřince.
- Každé jablko si položíme na čtverec alobalu (velikost alobalu, aby se dalo jablko zabalit).
- Otvor po jádřinci naplníme džemem a lískovými oříšky (jablka pro dospělé ještě zakápneme rumem).
- Poté jablka zabalíme do alobalu a grilujeme asi 20 minut.
- Hotová jablka rozkrojíme na poloviny a na každou polovinu dáme kopeček zmrzliny.
Žádné komentáře:
Okomentovat