Grilovaná Marinovaná skopová kýta
Suroviny:- 1 skopovou kýtu, asi 2,5 kg
- 2 hrnky suchého bílého vína
- 2 citrony rozkrájené na tenké plátky
- 1 lžíci rozmarýny
- 1 lžíci tymiánu
- 1 tyčku skořice
- Smícháme koření, víno a citrón.
- Kýtu necháme marinovat dva dny v lednici.
- Třikrát za den ji obrátíme, aby se marináda rovnoměrně nasákla do masa.
- Maso několikrát propíchneme a asi 90 minut grilujeme na roštu přikryté poklicí.
- Čas od času na dřevěné uhlí hodíme pár namočených štěpin dřeva jako při uzení.
- Zbylou marinádu přecedíme a v rendlíku odpaříme zhruba na polovinu objemu.
- Hotové maso nakrájíme na plátky a při servírování polijeme omáčkou připravenou z marinády.
Grilované Jehněčí kotlety po řecku
Suroviny:
- 4 jehněčí kotlety
- půl hrnku olivového oleje
- půl hrnku červeného vinného octa
- čtvrtku čerstvého usekaného fenyklu
- 3 stroužky česneku (rozdrcené)
- 1 lžičku pepře
- 1 lžičku soli
Jak na to:
- Smícháme ocet, česnek, olej a fenykl a necháme v lednici marinovat asi dvě hodiny.
- Vyndáme z marinády, osolíme, opepříme a na grilu rozehřátém na vyšší teplotu grilujeme 6 minut po každé straně.