Grilování zábava i radost

Grilování masa a grilování vůbec je nejlepší, co nejen v létě můžete dělat ze svými přáteli a kamarády. Tak na co čekáte. Hurá ke grilu a šup grilovat !
728x90
468x60_slevnicek

Grilovaná Marinovaná skopová kýta

Suroviny:

  • 1 skopovou kýtu, asi 2,5 kg
  • 2 hrnky suchého bílého vína
  • 2 citrony rozkrájené na tenké plátky
  • 1 lžíci rozmarýny
  • 1 lžíci tymiánu
  • 1 tyčku skořice
Jak na to:
  1. Smícháme koření, víno a citrón. Kýtu necháme marinovat dva dny v lednici. 
  2. Třikrát za den ji obrátíme, aby se marináda rovnoměrně nasákla do masa.
  3. Maso několikrát propíchneme a asi 90 minut grilujeme na roštu přikryté poklicí. 
  4. Čas od času na dřevěné uhlí hodíme pár namočených štěpin dřeva jako při uzení.
  5. Zbylou marinádu přecedíme  a v rendlíku odpaříme zhruba na polovinu objemu. 
  6. Hotové maso nakrájíme na plátky a při servírování polijeme omáčkou připravenou z marinády.


Grilovaný pstruh s bylinkovým máslem

Suroviny:
  • 4 vykuchané pstruhy
  • 50 g másla
  • 1 lžička petrželky
  • 1 lžičku kopru nebo libečku
  • sůl
Jak na to:
  1. Změklé máslo utřeme se solí, jemně nasekanou petrželkou a jemně nasekaným koprem nebo libečkem. 
  2. Takto připraveným máslem potřeme ryby uvnitř i na povrchu.
  3. Položíme je na horký gril a z obou stran pomalu grilujeme. 
  4. Během grilování pstruhy potíráme zbylým máslem. 
  5. Na talíři ozdobíme zeleninou a plátky citrónu.

Grilované Vepřové na oregánu

Suroviny:
  • 4 vepřové plátky
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíci oregana
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • trochu bílého vína
  • pepř
  • sůl
Jak na to:
  1. Kousky kvalitního libového vepřového masa nejprve alespoň na hodinu naložíme do marinády připravené z ostatních ingrediencí. 
  2. Grilujeme z obou stranách po dobu přibližně 4 minut. 
  3. Průběžně potíráme zbylou marinádou. Před servírováním můžeme dochutit nadrobno nasekanou cibulkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Co máte nejraději na grilu?

Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti Ukaz Reklamu CZ zvýšení návštěvnosti stránek