Grilování zábava i radost

Grilování masa a grilování vůbec je nejlepší, co nejen v létě můžete dělat ze svými přáteli a kamarády. Tak na co čekáte. Hurá ke grilu a šup grilovat !
728x90
468x60_slevnicek

Recept na Grilovanou  Mozzarellu s jahodami

Suroviny:

  • 400 g mozzarelly
  • 500 g jahod
  • 80 g moučkového cukru
  • limetka
  • lžíce vaječného likéru
  • olivový olej

Jak na to: 

  1. 3 nejhezčí jahody ponecháme na konečné dozdobení, zbylé zbavíme stopek, vložíme do mixéru přidáme moučkový cukr  bez hrudek, šťávu z vymačkané limetky, lžíci vaječného koňaku a rozmixujeme do husté kaše.
  2. Zálivku dáme na cca 15 minut odležet, ideálně do chladničky. 
  3. Mezitím připravíme sýr - nakrájíme asi na 1cm , zlehka potřeme olivovým olejem, vložíme do grilovací hliníkové misky a pečeme na přímé teple asi 8-10 minut. 
  4. Pak teplý sýr přendáme na talířky, zalijeme chladnou jahodovou omáčkou, ozdobíme pokrájeným jahodami a podáváme


6 komentářů:

  1. Hmm, recepty vypadají chutně. Možná vyzkouším . Jinak doporučuji si pořídit grilovací pánvičku http://grilovaci-panev.cz. Díky na dně vystouplých mřížkám tuk nestříká mimo tyto drážky a šťávu z masa pak najdete ve speciálních žlábcích na okraji pánve. Vylévání výpeku tak nepředstavuje problém a maso nemáte suché ale krásně šťavnaté s výpekem. Zelenina je také krásně šťavnatá.

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím holky. Jak si užíváte léto? Můj manžel Pavlík před začátkem pravého léta a letních prázdnin nakoupil nádherný, designově povedený gril a ohniště v jednom na grilguru.cz Nemůžeme si ten gril vynachválit. Má sice vyšší cenovku, ale tak báječné argentinské steaky jsem si ještě nikde jinde neudělala.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, díky za fajn inspiraci. S rodinou milujeme grilované sýry, děláme si je velmi často i pod stanem, když jedeme kempovat. :) Ale mozzarella nás ještě nikdy nenapadla, i když ji máme třeba v salátech moc rádi. :) Jen to teda chce pravou buvolí a ne ty náhražky z obchoďáků. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Fajn inspirace na dobré sýry. Ty mám na grilu asi nejraději a dokonce si dělám v udírně i vlastní domácí uzené sýry. Jen tam mám teď utrum, protože se mi rozsypala ucpávková šňůra, tak musím v Teximu objednat novou. Teď je na uzení totiž úplně optimální počasí. :) Není ani teplo, ani nějak výrazná zima, takže to je prostě radost u toho být a nasávat vůni kouře, masa a sýra. :)

    OdpovědětVymazat
  5. U grilování je vždy dobré si nějak zachytit ten daný okamžik. Mně se líbí že od té doby měl iPhone 6s možnost Live fotek, že se to všechno dobře využívá. My třeba fotíme a nebo děláme časosběr na každé akci kde jsme.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to zní hodně dobře. Už vím, co si ogriluju jako první. jen teda musím nejdřív vybrat ten gril. Na jakém griluješ ty? Já právě nevím, jestli z https://www.avenberg.cz/k93-grilovani vybrat plynový, elektrický nebo gril na dřevěné uhlí. Každý se mi v něčem líbí a v něčem ne. Potřebovala bych, aby mi někdo řekl, ať objednám ten a ten a bylo by :-D .

    OdpovědětVymazat

Co máte nejraději na grilu?

Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti Ukaz Reklamu CZ zvýšení návštěvnosti stránek