Grilování zábava i radost

Grilování masa a grilování vůbec je nejlepší, co nejen v létě můžete dělat ze svými přáteli a kamarády. Tak na co čekáte. Hurá ke grilu a šup grilovat !
728x90
468x60_slevnicek

Recept na Grilované Kovbojské žebírka

Suroviny:

  • 6 ks vepřových žebírek   
  • 1 ks světlé lahvové pivo   
  • 3 polévkové lžíce hnědý třtinový cukr   
  • 1 ks limetky   kůra z limetky  
  • šťáva z limetky   
  • 1 ks chilli papričky   
  • 1 kávová lžička tymiánu   
  • 1/2 polévkové lžíce soli a pepře

Jak na to:

  1. Žebírka omyjeme a dáme do pekáče, nalijeme na ně pivo, osolíme, opepříme, přidáme kůru z jednoho citronu, chilli papričku, šťávu z poloviny citronu.
  2. Necháme devět hodin naležet v chladu. 
  3. Po naležení pokládáme na rozpálený gril a opékáme z obou stran 10-15 minut.


Recept na Grilovaného úhoře

Suroviny:
  • 600 g úhoře   
  • 200 ml dezertního bílého vína    
  • 1 cibule   
  • 2 hřebíčky   
  • 2 lžíce nasekané zelené petrželové natě   
  • 1 lžíce zelené celerové natě    
  • olej   
  • sůl
Jak na to:
  1. Úhoře stáhneme z kůže, nakrájíme na větší kousky a osolíme. 
  2. Z vína, trochu vody, nasekané cibule, hřebíčků, petrželové a celerové natě připravíme nálev, kterým úhoře zalijeme a necháme na chladném místě 24 hodin. 
  3. Před přípravou úhoře vyndáme, osušíme, potřeme olejem a grilujeme. 
  4. Podáváme se smaženými bramborami nebo grilovaným chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Co máte nejraději na grilu?

Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti Ukaz Reklamu CZ zvýšení návštěvnosti stránek