Grilování zábava i radost

Grilování masa a grilování vůbec je nejlepší, co nejen v létě můžete dělat ze svými přáteli a kamarády. Tak na co čekáte. Hurá ke grilu a šup grilovat !
728x90
468x60_slevnicek

Grilovaný pstruh s bylinkami ve slanině

Suroviny:
  • 4 pstruzi  
  • 12 dlouhých plátku anglické slaniny  
  • citrónová šťáva  
  • hrnek jemně nasekaných čerstvých bylinek ( zelená petržel, pažitka, máta, tymián a majoránka) 
  • hrubě drcený pepř a sůl
Jak na to:
  1. Upravené pstruhy omyjeme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme a posypeme pepřem.
  2. Vnitřek ryb naplníme nasekanými bylinkami. 
  3. Z obou stran každé ryby uděláme do kůže několik šikmých zářezů. 
  4. Naplněné pstruhy omotáme plátky slaniny, kterou upevníme kovovou jehlou. 
  5. Připravené ryby rozložíme na rošt rozehřátého grilu a grilujeme mírným žárem 7-9 minut z každé strany. 
  6. Horké ryby pokapeme citrónovou šťávou a ihned podáváme.



Grilované Kuřecí prsa s pivem a sojovou omáčkou 

Suroviny:
  • 4 porce  kuřecích prsou 
  • 1 stroužek česneku 
  • 1 hrnek sojové omáčky 
  • 1 hrnek světlého piva 
  • mletý černý pepř 
  • sůl 
  • olej na rošt.
Jak na to:
  1. Ve velké míse smícháme sojovou omáčku, pivo a prolisovaný česnek, opepříme a osolíme. 
  2. Do směsi vložíme očištěné porce masa, promícháme a přikryjeme. 
  3. Necháme v ledničce přes noc odležet, občas maso obrátíme. 
  4. Okapaná kuřecí prsa položíme na olejem potřený grilovací rošt a grilujeme z každé strany zhruba 10 minut do měkka.



Grilovaná Kukuřice se slaninou a bylinkovým máslem

Suroviny:
  • 8 očištěných klasů cukrové kukuřice  
  • 20 plátků anglické slaniny  
  • 6 lžic rozpuštěného másla  
  • 2 lžičky nasekané pažitky  
  • lžičku nasekaného čerstvého tymiánu  
  • lžičku nasekané čerstvé majoránky  
  • mletý černý pepř  
  • sůl  
  • vodu na povaření kukuřice.
Jak na to:
  1. Kukuřici zalijeme v hrnci vodou, osolíme a povaříme cca. 6 minut. 
  2. Slijeme a klasy necháme dobře okapat. 
  3. Plátky anglické slaniny posypeme bylinkami a každý kukuřičný klas obalíme dvěma plátky slaniny, upevníme namočenou špejlí. 
  4. Připravenou kukuřici potřeme máslem, opepříme a osolíme. 
  5. Grilujeme na středně rozehřátém roštu. 
  6. Kukuřici grilujeme za častého otáčení 20 minut do měkka, při grilování potíráme zbytkem bylinkového másla.



Grilované Jehněčí kotlety s jogurtovou omáčkou a okurkou

Suroviny :
  • 10-12 jehněčích kotlet  
  • 2 rozdrcené stroužky česneku  
  • olivový olej  
  • 2 lžíce čerstvě posekaného rozmarýnu  
  • sůl   
  • čerstvě mletý pepř  
  • 150 ml jogurtu  
  • oloupaná okurka  
  • čerstvě posekaná máta
Jak na to:
  1. Kotlety zbavte přebytečného tuku, a potřete směsí olivového oleje, česneku, rozmarýnu, soli a pepře z obou stran. 
  2. Pak grilujte přímo 4-6 minut kotlety z každé strany, pak dejte do hliníkového alobalu 10-15 dojít. 
  3. V mělké misce smíchejte jogurt, na drobno pokrájenou okurku a mátu, a promíchejte. 
  4. Kotlety pak podlijte jogurtovou omáčkou a podávejte



Grilovaná vepřová žebírka

Suroviny: 
  • 1,5kg vepřových žebírek 
  • sojová omáčka
  • cukr ( ideálně třtinový cukr)
  • fazolová černá omáčka ( možno nahradit worcestrem) 
  • chilli
  • 3 pomeranče
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
Jak na to:
  1. Nejdříve připravíme marinádu, smícháme 4 lžíce polévkové omáčky, 2 lžíce fazolové omáčky, malou lžičku chilli, přidáme vymačkanou šťávu ze tři zralých pomerančů, dochutíme mletým černým pepřem a solí. 
  2. Vše přivedeme do varu, velmi krátce povaříme ( 1-2 minuty) a polijeme marinádou připravené žebírky v nějaké mělké misce. pečlivě promícháme, aby marináda pronikla všude, a necháme odstát cca 15 minut. 
  3. Pak grilujeme cca 10 minut , pak obrátíme ,a dopékáme i z druhé strany , dokud nejsou žebra hotová.
  4. Pak přikryjeme hliníkovou folií, necháme cca 10-15 minut dojít a podáváme.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Co máte nejraději na grilu?

Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti Ukaz Reklamu CZ zvýšení návštěvnosti stránek