Grilování zábava i radost

Grilování masa a grilování vůbec je nejlepší, co nejen v létě můžete dělat ze svými přáteli a kamarády. Tak na co čekáte. Hurá ke grilu a šup grilovat !
728x90
468x60_slevnicek

Recept na Grilovaný bůček

Suroviny:
  • 1 kg vepřového bůčku bez kosti a kůže 
  • 7 stroužků česneku 
  • lžička mletého kmínu 
  • šťáva z půlky citronu 
  • 4 lžíce olivového olej 
  • lžičky tymiánu 
  • 1 dl černého piva 
  • ssůl
  • špetka citrónového pepře 
  • 3 snítky šalvěje 
  • 3 snítky majoránky
Jak na to:
  1. V misce smícháme marinádu ze všech ingrediencí, šťávu z citronu, olej, pivo, trochu pepře, soli a mletého kmínu.
  2. Bylinky posekáme a promícháme s prolisovaným česnekem. 
  3. Bůček nakrájíme na centimetrové plátky, potřeme bylinkami s česnekem a naložíme do marinády nejméně na 2 hodiny, komu se to podaří nechat přes noc, o to je výsledek lepší. 
  4. Takto připravené maso položíme na gril nebo lávový kámen (potřený zbylým marinádovým olejem) a pozvolna grilujeme. 
  5. Během grilování maso otáčíme a potíráme zbylou marinádou.

Recept na Grilovaná jablka se zmrzlinou

Suroviny:
  • 4 větši jablka
  • 4 lžičky pikantního džemu (nejlepší je rybízový)
  • lžíci nasekaných lískových oříšku
  • 4 kopečky zmrzliny
  • lžičku rumu (pro dospělé)
Jak na to:
  1. Jablka omyjeme, osušíme.
  2. Pote vykrojíme jádřince. 
  3. Otvor v jablku pak naplníme džemem s nasekanými oříšky. 
  4. Dospělým ještě zakápneme rumem. 
  5. Každé jablko zabalíme zvlášť do alobalu. 
  6. Grilujeme asi 20 minut. Hotova jablka rozpůlíme a servírujeme s kopečkem zmrzliny

Grilované kotlety na dobromysly

Suroviny:
  • 4 vepřové kotlety
  • olej na potření
  • dobromysl
  • 4 rajčata
  • 4 papriky
  • 1 menší salátová okurka
Jak na to:
  1. Kotlety nařízneme od kosti, potřeme olejem a necháme v chladnu odležet. 
  2. Pak je posypeme dobromyslem a po obou stranách několik minut grilujeme.

Grilované sardinky s dresinkem

Suroviny:
  • 12 očištěných sardinek
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 6 půlcentimetrových plátků ciabatty
  • sůl
Dresink:
  • hrst lístků hladkolisté petrželky
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 šalotky
  • 1 lžíce koriandru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
Jak na to:
  1. Petrželku, koriandr, česnek a šalotky nasekáme najemno. 
  2. Smícháme je spolu s drceným kmínem, uzenou paprikou a citrónovou šťávou a umícháme dresink. 
  3. Sardinky potřeme olejem, osolíme a rozpálíme gril. 
  4. Grilujeme spolu s pečivem 4-5 minut z každé strany. 
  5. Podáváme pokapané dresinkem.









Žádné komentáře:

Okomentovat

Co máte nejraději na grilu?

Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti Ukaz Reklamu CZ zvýšení návštěvnosti stránek